Critical Alignment Yoga & Poweryoga

Peter

Achtergrond

Ik ben Peter Adams en woon samen met Babette en de kinderen in Best, in de wijk Heuveleind. Peter Adams
Yoga is mijn grote hobby (lees passie) en daarnaast werk ik als Lean Expert / Coach bij diverse bedrijven in de High Tech regio Eindhoven.

In 2005 ben ik begonnen met Power Yoga en heb ik mijn eerste proefles bij Asana Yoga studio in Eindhoven gevolgd. Ik was direct zeer positief verrast door het fijne gevoel na mijn eerste les. Ik ben begonnen met één les per week en heb dit snel naar twee keer per week uitgebreid. Nu volg ik nog steeds zelf Power Yoga & Critical Alignment Yoga lessen bij ervaren docenten. Ik vind het belangrijk om naast de lessen die ik zelf geef ook bij andere leraren te blijven leren en zo steeds nieuwe dingen te ontdekken op mijn yogapad. Ik vind het leuk om mijn enthousiasme over Flow Yoga en Critical Alignment Yoga door te geven aan anderen en te zien dat anderen er ook baat bij hebben.

Bijscholing

Ik heb de opleiding tot Power Yoga docent gevolgd bij Tonnie Goes in Montfoort en heb sinds juni 2009 mijn diploma. Eind 2009 heb ik een workshop gedaan bij Robert Boustany. In het voorjaar van 2010 heb ik de workshop “de kunst van het begeleiden” gevolgd, eveneens bij het Dasra center van Tonnie Goes in Montfoort.

In mei 2010 heb ik me verdiept in de Pralaya Yoga via een workshop met Robert Boustany. Ik ben erg enthousiast over zijn manier van lesgeven en de verhalen die hij verteld over Yoga. Als Robert weer in Nederland is dan ga ik de volgende module van zijn teacherstraining volgen.

In 2012 heb ik de bijscholing Critical Alignment Yoga basis gevolgd bij Gert van Leeuwen in Amsterdam. In het najaar van 2012 heb ik mijn eerste les gegeven in deze fantastische manier van Yoga. Gert van Leeuwen weet problemen in de bewegingsketens haarscherp te ontmantelen en via oefeningen weer te herstellen. Dit kan op therapeutisch niveau maar ook binnen de gewone yogalessen. Het resultaat van deze unieke werkwijze is, dat je je lichaam, ook als je aan het werk bent, weer als ontspannen en licht kunt ervaren. In 2013 volgde ik de bijscholing Critical Alignment lesgeven. In 2014 heb ik de Yoga Therapie opleiding bij Gert van Leeuwen afgerond en in 2016 heb ik de Personal Yoga Coach opleiding bij Tonnie Goes afgerondt. In juni 2016 heb ik de laatste module van de 200 RYS opleiding afgerond en mag ik me gecertificeerd yogadocent noemen volgens de richtlijnen van de Yoga Alliance.

ryt200

Masterclass

In 2017 ga ik samen met Tonnie een masterclass DASRA Alignment Yoga opstarten. Ik wil graag andere docenten helpen met de volgende vragen:
– Hoe kun je de principes van Critical Alignment toepassen in je manier van lesgeven?
– Hoe vertaal je de theorie uit een boek naar je eigen lessen?
– Hoe gebruik je de kenmerkende tools zoals strip, boogje, hoofdstandbankje, etc.?

Om aan deze behoefte invulling te geven is een unieke samenwerking ontstaan tussen Peter Adams en Tonnie Goes. Zij bieden een DASRA Yoga Alignment Master Class traject aan om docenten op deze wijze kennis te laten maken, verdieping te geven in deze unieke benadering van yoga. Meer informatie over dit traject en hoe je kunt inschrijven … zie LINK

Locatie

Yoga Studio Best
Vlinderhei 14
5685 GZ Best