Critical Alignment Yoga & Poweryoga

Power Yoga

Power Yoga is een vorm van Yoga afgeleid van Ashtanga Yoga. Een traditionele vorm van Yoga, die 5000 jaar oud wordt geschat en afkomstig is uit India en in de jaren 70 naar het westen gebracht door de studenten van Pattabhi Jois. Power Yoga is een energieke, dynamische vorm van Yoga, waarbij zowel lichaam als geest versterkt worden. Power Yoga kenmerkt zich door het achter elkaar uitvoeren van een serie Asana’s (Yoga houdingen). Hierdoor ontstaat er een ‘flow’ van bewegingen.

Ademhaling

Op elke beweging maak je een diepe ademhaling, de ujjayi ademhaling. Doordat de houdingen in het ritme van de ademhaling vloeiend in elkaar overlopen wordt een staat van meditatie bereikt terwijl je in beweging bent. Door bewegen te combineren met de ujjayi ademhaling wordt er energie en warmte in het lichaam opgewekt. Gif- en afvalstoffen worden hierdoor beter afgevoerd en de gezondheid van de organen zal merkbaar verbeteren.

Effecten

Door met enige regelmaat aan power Yoga te doen, merk je dat er al snel diverse verbeteringen optreden. Zo wordt je lichaam leniger en krachtiger, verbetert je lichaamshouding, krijg je meer energie en verbetert de concentratie. Je voelt meer innerlijke rust en je leert om beter om te gaan met stress. Power Yoga is een investering in jezelf waarbij prestatie niet belangrijk is. De kunst is te genieten van de eenvoud en rust om je heen.

Opbouw Power Yoga les

Aan het begin van een Power Yoga les gaan we eerst “aarden” en warmen we ons op. Het opwarmen gebeurt door zogenaamde zonnegroeten. Zonnegroet A (Surya Namaskara A) bestaat uit 10 houdingen die asana’s worden genoemd. Gevolgd door zonnegroet B die bestaat uit 18 asana’s.

Zonnegroet A & Zonnegroet B

Na de zonnegroeten volgen staande-, zittende- en liggende houdingen. Deze serie aan houdingen duren ongeveer een uur en wordt daarna afgesloten met een eindontspanning van 15 minuten. Je gaat op de mat liggen en je geniet van de energie die is gaan stromen in je lichaam. De les is dusdanig opgebouwd dat alle houdingen zowel door beginners als gevorderden samen kunnen worden uitgevoerd. Je kan dus op elk moment instromen in een les.
Surya Namaskara ASurya Namaskara B

Locatie

Yoga Studio Best
Vlinderhei 14
5685 GZ Best